Olipas hulinaa viikonloppuna, lauantaina olin tokon sm-kisoissa Kangasalla turistina koirien kanssa koko päivän ja sunnuntaina ennen kukonlaulua lähdettiin ajamaan Karjaalle näyttelyyn.

Kangasalle kisoihin ei onneksi ajanut kotoa kuin vartin verran. Lähdin joskun puoli ysin jälkeen vasta. Olipas kiva nähdä taas Jäynän siskoja Steppiä ja Laraa sekä ihanaa Neppu-äiteetä. Ja tietysti kaikkia muitakin tuttuja! Oli kiva kuulla muiden kuulumisia :)

Koirat oli mukana hulinassa vähän yli kolmeen asti jolloin ne oli pakko viedä autoon huilimaan, Jäynä kävi niin kovilla kierroksilla, että luulin jo sen tukehtuvan. Frendi oli jo nukkunut moneen kertaan ja Jäynä vaan keräsi kierroksia lisää mitä kauemmin sielä oltiin.

Kanttiinissa oli yksi tuttu myymässä kun kävin kahvin ostamassa. Siinä sitten jotain juteltiin ja hän sitten kysyi, että "tulitko osallistumaan vai vaan kattomaan?" :) Ihan pikkasen pienemmistä kisoista ajattelin aloittaa :D

Kotona oltiin sitten illalla joskun kuuden kieppeillä. Ja aamulla neljältä soi kello. Puoli kuuden pintaan olin naapurista Jennaa, Maraa ja Taiga-tipsua hakemassa ja varttia vaille kuusi lähdettiin ajamaan Karjalle.

Karjaalla oltiin vähän ennen yhdeksää. Olin ilmoittanut molemmat koirat koska ne olivat samalla tuomarilla ja tiesin, että eivät ainakaan samaan aikaan kehässä ole. Reilu tunti kierreltiin koirien kanssa aluetta ennen kehien alkua ja tavattiin Emmi ja Step. Kymmeneltä alkoivat sakemannit ja vein Jäynän autoon siksi aikaa kun olin Frendin kanssa kehässä. Sakemanneja oli ilmoitettu 20 ja bortsuja 16. Kun Frendin osuus oli ohi kävin vaihtamassa koirien paikkoja ja juoksentelin Jäynän kanssa tukka putkellaan pitkin aluetta että se edes vähän rauhoittuisi. No, ei se rauhoittunut. Päin vastoin. Vähän ennen bortsujen alkamista makuutin sitä aidan vierellä lähellä kehää kun odoteltiin junnujen alkamista. Piippiippiippiiip.... Steppi makasi vieressä aivan rauhallisena ja nukkuikin välillä. Kehässä Jäynä käyttäytyi kuitenkin ihan hyvin, se seisoi paremmin kuin Tampereen näyttelyssä eikä yrittänyt kiivetä tuomarin syliin kun tuli kopeloinnin aika. Heti kun lähdettiin liikkeelle niin häntä oli taas mallia suomenpystykorva.

Jäätiin kehän laidalle odottamaan Stepin vuoroa ja välillä käytiin tipsukehällä katsomassa miten Taigalla menee. Hienosti koko porukka kyllä pärjäsi! Oli tosi kiva päivä.

Arvosteluja saatiin tämän näköisiä. Tuomarina oli Reijo Tuovinen.

Jäynä: Keskivoimakas. Hyvä pää. Rungon mittasuhteet oikeat. Hyvä karvanlaatu. Hyvin kulmautuneet raajat. Liikkuu lyhyellä askeleella. Tuloksena EH1

Frendi: Alle keskikoon. Hieman hentoluustoinen narttu. Hyvä pää. Hyvä selkälinja. Hieman pysty olkavarsi. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu jäntevästi. Riittävä askelpituus. Miellyttävä luonne. Tuloksena EH3

Päivän tavoitteet täyttyivät, Frendin kanssa tavoite oli EH vaikka odotin kyllä H:ta. Jäynän kanssa tavoitteita ei juuri ollut, sillähän on jo yksi EH Tampereelta. Iloinen yllätys tuo EH kyllä oli :) Kotimatkalle päästiin jo joskus kahden hujakoilla. Frendi ja Taiga nukkuivat koko kotimatkan, Jäynä piippaili välillä hiljempaa välillä kovempaa. Koko viikonlopun sillä oli pilli kurkussa, mutta loppupeleissä se kuitenkin rauhoittui yöllä nukkumaan.

Tämä taisi olla sitten viimeinen näyttely. Suunitelmissa olisi leikkuuttaa Jäynä syksyllä. Tarkempaa ajankohtaa en vielä tiedä, mutta odotellaan ainakin, että tämä mätäkuu menee ohi.

Laitan myöhemmin kuvia kunhan saan omalle koneelle niitä, itselläni ei ollut kameraa mukana ollenkaan.