Nyt ollaan asuttu vähän toista viikkoa uudessa kodissa Tampereella. Hyvin on Jäynä sopeutunut isoon kaupunkiin, ei ole sen suuremmin jännittänyt mitään. Pikkasen hirvitti yks päivä kun oltiin lenkillä ja tien poskessa oli musta auto jossa oli tummennetut ikkunat ja sielä haukkui koira. Jäynä ei tiennyt yhtään mistä ääni tuli, ja samaan aikaan vastaan käveli mummo kävelysauvojen kanssa. Jäynä yhdistu haukunnan siihen mummoon ja pelkäsi sitä. Vähän matkan päässä yhteen katutolppaan nojailevaa tyyppiä ujosteli.
Hyvin kuitenkin palautui eikä sen jälkeen ole enää pelännytkään.

Tänään koirat kävi hierojalla. Jäynällä oli pikkasen oikealla puolella selässä jumeja joka saatiin avattua hyvin eikä kuulemma tarvitse huolehtia. Uuteen käyntiinkään ei ole tarvetta. Venyttelyohjeita saatiin.
Vähän jännäsin mitä löytyy kun jätkä on ruvennut peitsaamaan kävellessään. Ravaa kyllä ihan normaalisti. Hieroja katteli jätkän likeratoja ja arveli, että kun sillä on niin pitkä taka-askel(?) ja lyhyt kroppa ja kun jalat on vielä nyt kasvaneet niin peitsaamalla se hakee tilaa jaloilleen. Jos peitsaaminen lisääntyy niin pitää ruveta hakemaan sitä ravia ihan oikeesti. Sen verran ripeämmin kävellä, että jätkä kulkee ravilla.
Oli ihana katella kun se nautti olostaan hierottavana, silmät ummessa makasi rentona kun hierottiin. Pikkusen rupesi venkoilemaan kun selän jumeja avattiin, mutta asettui kuitenkin hyvin.
Yhtään ei arastellut hierojaa, Jäynä tuntui päättäneen heti hierojan nähdessään, että tää täti on ihana! :)
Tosi hienosti oli vaikka täysin vieras ihminen kopeloi läpikotaisin :)

Meillä kävi vielä vieraitakin, iskä, mummu ja broidi Mikko. Mikko jäi vielä yöksi ja huomenna lähtee takasin kotiin. Jäynä kävi pikkasen kierroksilla kun oli tupa täynnä porukkaa. Kun se on sitä mieltä, että kaikki maailman ihmiset on olemassa vaan sitä varten niin nyt se ei oikein pysynyt housuissaan, oli pakko laittaa se rauhottumaan.

Kävin viimeviikon perjantaina sakemannien päänäyttelyä kattomassa ja sieltä ostin vihdoin metallikapulan ja Jäynälle oman patukan. Ollaan nyt harjoiteltu metallikapulan pitoa ja erikseen noutoa patukalla. Jäynä ei vaan millään tunnu ymmärtävän, että leluilla voisi leikkiäkkin, sekun rikkoo kaikki. No, josko se siitä vielä :)

Jee, ensviikon torstaina lähdetään Kajaaniin Wildmagpie's kasvattipäiville! Kivaa nähdä sukulaisia. Mennään samalla kyydillä Pian ja Aksun (Jäynän enopuoli) kanssa kun samalla suunnalla asutaan.

Tällasia tarinoita tällä kertaa, kuvapäivitys tulee myöhemmin :)