Tänään on sitten kirjuri ollut kipeänä ja maannut suurimman osan päivää sängyn pohjalla. Päivällä lähdin Jäynän kanssa zombeilemaan pihalle ja pellontakainen naapuri tuli fillarilla pihaan. Jäynää pelotti tosi paljon, karvat pystyssä, haukkuen ja häntä koipien välissä se juoksi pitkin pihaa. Pitkän kiertelyn ja kaartelun jälkeen kuitenkin meni varovasti moikkaamaan. Muutaman kerran vielä haukahti kun uudestaan lähestyi mutta lopulta meni ihan hyvin moikkaamaan. Kun naapuri oli lähdösä hyppäsi Jäynä vasten, että "hei minne sä nyt meet?"

Naapuri kysyi Jäynän nähdessään, että: hirvikoira, karhukoira vai lammaskoira? Kun vastasin että lammaskoira niin ensimmäinen työtarjous tuli heti, naapurin navettaan :) Sanoi, että kun hän laskee lehmät pellolle niin käykäähän tutustumassa :)

Jäynä näyttää kuulemma täysin karhukoiralta. Tosin niin moni muukin on sanonut. Kerran kylällä käydessämmenkin eräs nainen tuli siihen ja rupesi puhelemaan, että: tuleeko susta hyvä metsästyskoira? Kun vastasin että en oikein usko niin nainen hämillään, että: mikäs toi sitten on? ...Hänellä oli kuulemman itselläänkin ollut joskus bordercollie...