Noniin, pitkästä aikaa. Ollaan toihuttu vaikka mitä, mutta ei ole tullut päiviteltyä tänne mitään.

Toukokuussa oltiin paimennusleirillä Poikkoossa Kaisa Hilskan luona. Kivaa oli ja Jäynä kyllä syttyi. Lauantaina kuljetuksissa se ei oikein hiffannut, että mikä tää juttu oikein on. Kyllä se niitä lambeja katteli mutta muuten koko kuljetusharjotuksen ajan se merkkaili kaikkia ruohonkorsia mitä laitumelta löytyi. Ja söi kakkaa. Ja paljon.

Hetken päästä päästiin pyörötarhaan harjottelemaan flankkauksia. Hienosti Jäynä lampaita pyöritteli, nyt se jo tiesi, että mikä juttu tää on.

Yövyttiin Lomahyppäyksessä, yö oli tosi levoton eikä juurikaan tullut nukuttua. Aamulla lähdettiin taas katsomaan lampaita. Taas aloitettiin kuljetusharjoituksilla. Samanlaista se oli kun edellisenäkin päivänä, merkkailua ja kakan syömistä.

Pyörötarhassa Jäynä oli oikeasti hyvä! Se flankkasi hyvin ja löysi tasapainon, se tarjosi tasapainoa useampaankin kertaan. Alkuun sitä piti muutaman kerran auttaa irrottamaan lapaat aidasta mutta loppupeleissä se teki sen ihan itse, reipas ipana <3 Yksi pässi meinasi ruveta isottelemaan, pariin kertaan Kaisa sitä toppuutteli ettei se rupea puskemaan, mutta lopussa Jäynä sille pässille kertoi ettei sille kannata alkaa :D

Ainiin, sunnuntaina pyörötarhatreenissä oli kuusi lammasta. Aluksi Jäynä ei osannut laskea kuin neljään, se jätti kaksi lammasta aidan viereen möllöttämään ja pyöritteli vain neljää. Kyllä se sitten haki ne loputkin mukaan hommaan. Jäynä oli selkeästi parempi sunnuntaina, se oli yöllä ilmeisesti katsellut lammasunia :D

 

Eilen käytiin taas paimentamassa Kaisan luona. Taasen alkoi kuljetuksilla. Jäynä oli vaan lenkillä. Se ei ymmärtänyt mitä oikein sielä tehtiin. Kyllähän ne lampaat kulki kaikenmaailman kiemuroita ja meni sinne suppiloon kummastakin päästä kun minä kävelin pitkin tarhaa ja vedin koiraa narussa perässä.

Sitten päästiin taas pyörötarhaan. Taaskin meni paljon paremmin kuin kuljetukset. Suurin osa ajasta meni kuitenkin siihen muisteluun, että mitä näille pitikään tehdä. Hyvin Jäynä kuitenkin toimi, se on semmonen tuikkuvalo :D Välillä näkyy selkeitä paimenen piirteitä ja välillä vähän heikompi tuikahdus :) Ehdottomasti se leiri oli Jäynälle sopivampi kun yön yli sai miettiä asioita ja seuraavana päivänä päästiin jo eteenpäin. Harmittaa kun tämän vuoden leireille ei ole tilaa, mutta ehdottomasti mennään vielä.

 

Viimeviikolla käytiin mätsärissä. Mentiin bussilla. Jäynä käyttäytyi hienosti vaikkakaan ei se hiljaa ollut hetkeäkään. Mätsärissä se sitten laitettiin isoihin pentuihin(!!). Hienosti poika esiintyi ja lilan nauhan sai. Sielä oli lilat ja vihreät nauhat :D Lila oli sama kuin punainen ja vihreä sininen. Lilojen kehässä edelleen esiintyi hyvin mutta ei päästy jatkoon. On se kyllä niiiin nätti, ja muutenkin aivan ihana <3 Oltiin sielä varmaan reilu kolme tuntia ja tietenkin kaatosateessa. Lopuksi vielä käytiin leikkimässä kaverin tipsutytön kanssa.

 

Lisäksi ollaan tehty tottiksia, meidän motto tässä hommassa onkin hiljaa hyvä tulee. Eli edetään hitaasti, Jäynän keskittymiskyvyn mukaan. Se on paljon paljon parempi kuin talvella. Tuola mätsärissäkin tehtiin seuraamista sun muuta ja ihan hyvin se keskittyi, talvella ei olis tullu mieleen edes yrittää.

Ollaan aika päljon käyty uimassa, Jäynä tykkää kyllä mutta se ensimmäinen kastautuminen on vaikea. Se miettii ja miettii mutta kun kastautuu ensimmäisen kerran niin se ui oikein mielellään. Läydettiin myös kiva hiekkamonttu jossa ollan pari kertaa käyty koirien kanssa lenkillä. Laitan pari kuvaa vielä yhdeltä hiekkamonttureissulta. Laitan varmaan lisää kunhan saan kaikki kuvat omalle koneelle, kaikki kun ei ole mun ottamia kuvia.

1244632788_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

^Matkalla rinnettä ylös

1244632820_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

^Kukkulan kuningas :) Tuo sen läähätystyyli on ihan omaa luokkaansa. Kieli ei tule koskaan ulos suusta, Jäynä vetää sen rullalle. Se saattaa mennä koko kierroksen mutta vahingossakaan ei koskaan tule ulos suusta :) Hassu lapsi <3