Eilen käytiin Jäynän kanssa hammaslääkärissä. Vasen alakulmuri ei lähtenyt itsestään ja uusi tuli jo kielen alta ja painoi ikävästi kitalakeen kun ei päässyt oikealle paikalleen. Käytiin ottamassa maitohammas pois.
Jäynä piti tietysti pölläyttää (= rauhoittaa), kun sai piikin kankkuun niin meni ihan jäykäksi ja sanoi piiiip, mentiin pihalle hetkeksi kävelemään, ei kauas päästy kun alkoi jo jalat menemään yks risti kaks ja eikun takasin sisälle odottelemaan. Jätkä nukahti odotushuoneen lattialle.
Hetki odoteltiin kun leikkauksessa oli vanha rotikkanarttu jolla oli syöpä :(
Sitten oli meidän vuoro. Lekuri ihmetteli, että onpa hammas vielä syvältä kiinni. Ja kun sai sen irti niin juuri oli ihan kokonainen, eli ei se olisi millään siitä itsekseen edes lähtenyt. Pysyvä hammaskin kuulemma siirtyy oikealle paikalleen nyt kun maitohammas on poissa.
Jäynä sai vielä pistoksena antibioottia ja kipulääkettä ja sitten herätyspiikki. Hyvin jätkä heräsi ja sitten autoon ja kotiin. Matkalla tuli pikku kakka autoon, kotona laskin Jäynän pihalle siksi aikaa kun siivosin auton. Noh, eihän se kiinni enää antanut vaan juoksi pitkin pihaa vaikka jalat ei kunnolla vielä kantaneet. Hetken päästä se kävi huilimaan nurtsille ja sain sen kiinni, rauhoittelin sitä ja silittelin ja kannoin sisälle. Sielä se istui keskellä olkkarin lattiaa kuola valuen ja oli ihan pihalla. Itkeskeli jonkun verran illan mittan ja kuola valui, ei nieleskellyt ollenkaan, ei edes aukonut suutaan. Ilmeisesti tuli huono olo siitä rauhoituksesta. Nukahti lopulta nojatuolin taakse ja nukkui aamuun asti, välillä kävi mun viekussakin nukkumassa :)
Eteisen lattialla oli aamulla parit pissit ja jätkä oli nennyt sievästi kerälle nukkumaan yhteen lätäkköön ulko-oven eteen. Aamulla oli kuitenkin ihan normaali oma itsensä ja ruoka maistui :)

Jännityksellä odotan ensi yötä, että näinköhän jätkä nukkuu silloinkin. Tämä yö oli kuitenkin ensimmäinen minkä Jäynä nukkui vapaaehtoisesti, eikä sitä tarvinut laittaa nukkumaan :) Edes pikkupentuna se ei malttanut nukkua yöllä vaan touhusi omiaan.

Punnasin Jäynän lekurin vaa'alla: 10,3kg, tosin vermeet (= panta + hihna) päällä